Even geduld

Pfaff Quilt Expression 4.2

Pfaff

Quilten

Met de Pfaff Quilt Expression 4.2 haal je een machine in huis die voldoet aan alle wensen van quilters. Deze Pfaff heeft maar liefst 47 quiltsteken, met handgemaakt effect. 

 

Steken

Naaimachine met 254 ingebouwde steken waaronder stretch, overlock, quilt, kruis, ajour en 9 mm decoratieve steken. Met 11 volautomatische één fase knoopsgaten en 3 alfabetten. De steeklengte en -breedte kun je instellen tot een lengte van 6 mm en een breedte van 9 mm.  

 

Dubbeltransport systeem

Het IDT systeem ( Ingebouwd Dubbelstof Transport) zorgt absoluut voor een gelijkmatig stoftransport van onder en van boven. Dunne en zijdeachtige stoffen rimpelen niet. Strepen en ruiten sluiten perfect op elkaar aan. Zwaardere stoffen zoals leer, jeans etc. zijn voor de Pfaff Quilt Expression 4.2 met IDT systeem geen probleem.  

 

Naaifuncties

De machine heeft een volledig automatische persvoet, waardoor quilten zeer eenvoudig wordt. Altijd de juiste druk op de stof en bij het keren kun je de naald in de stof laten staan, terwijl de persvoet zich automatisch oplicht. Zo kun je de stof gemakkelijk draaien, terwijl alles op zijn plaats blijft. De volledig automatische bovenspanning zorgt voor regelmatige steken en de automatische knipfunctie maakt je schaar overbodig.  

De onderdraadsensor waarschuwt je als de spoel bijna leeg is. Met de elekronische kniehevel zet je de naaivoet omhoog, terwijl je beide handen vrij hebt om de stof vast te houden. Met de start/stop toets kun je naaien zonder voetpedaal. Met de ingebouwde draadinsteker heb je de draad zo ingestoken. 

 

Handige extra’s

Op het verlichte display zie je de steek op ware grootte bij de door jou gekozen instelling, inclusief alle informatie. De grote naairuimte van 250 mm is ideaal voor quilt of andere grote projecten. De drievoudige led-verlichting zorgt voor schaduwvrij zicht op je werk.

Bekijk de productfiche
€ 1199,00